Lifestyle παρέμβαση σε εθελοντές για την πρόληψη του ΣΔ2
172
post-template-default,single,single-post,postid-172,single-format-standard,bridge-core-2.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Lifestyle παρέμβαση σε εθελοντές για την πρόληψη του ΣΔ2

Lifestyle παρέμβαση σε εθελοντές για την πρόληψη του ΣΔ2 σε άτομα με διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας ή / και μη διαβητική υπεργλυκαιμία.

Ο επιπολασμός του σακχαρώδη διαβήτη ολοένα και αυξάνεται, γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη για αποδοτικές στρατηγικές πρόληψης. Η παρέμβαση που σχεδιάστηκε είχε ως στόχο την υποστήριξη των αλλαγών στο επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, στην αύξηση της κινητοποίησης, στην ανάπτυξη της αυτοπαρακολούθησης και σχεδιασμού σχεδίου δράσης, και στόχων. Η παρέμβαση περιλάμβανε εκπαιδευτικού προσανατολισμού συνεδρίες, συνεδρίες άσκησης και μείωση της πρόσληψης λιπαρών και κορεσμένων λιπαρών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν ότι στα άτομα υψηλού κινδύνου που άνηκαν στην κατηγορία με διαταραγμένη γλυκόζη νηστείας ή/και μη διαβητική υπεργλυκαιμία μείωσαν τις πιθανότητες ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 κατά 40% και 47% αντίστοιχα, μέσα σε διάστημα 24 μηνών.